Юрген Клоп определени победата на Ливърпул над Манчестър Сити с 3:2 вчера за ФА Къп като един от най-добрите мачове на отбора под негово ръоводство. 

С два гола на Садио Мане и един на Ибрахима Конате Червените дръпнаха с 3:0 до почивката, а макар и след нея да потрепериха и да получиха два гола, успяха да стигнат до финала на турнира и да запазят шансове за безпрецедентни 4 трофея през сезона. 

„Мисля, че това бе едно от най-добрите ни представяния. Това бе усещането ми, гледайки първото полувреме, заради качеството на съперника. Направихме всичко както трябва. Вкарахме когато трябва. Просто бяхме страхотни до почивката и аз се насладих на всяка една секунда“ заяви германецът. 

„Преди паузата доминирахме тотално, но след това те вкараха ранен гол и мачът се отвори. Срещу Сити нито един отбор не си е гарантирал нищо, дори и когато води с 3:1, така че нуждаехме от Алисон. Можехме да решим мача и по-рано, но не го направихме и това направи мача дори и по-специален. 3:2 бе справедлив резултат и той бе достатъчен, за да сме на финал“ добави Клоп. 

„Можете да говорите за 4 трофея колкото си искате, но това не гарантира нищо. Предстоят ни серия важни и много тежки мачове, които са на всеки 3 дни и ще бъдат крайно интензивни. Наистина не е много вероятно да ги спечелим всичките. Ще видим обаче какво ще постигнем. Сега победихме най-силният отбор в света и сме невероятно щастливи“ каза още наставникът на Ливърпул.